Når barna tar hånd om arkitekturen

0
383

[one_half][h6]Hvem spør barna hva slags bygninger de vil ha i nabolaget, eller hvordan barnehagen eller skolen skal se ut? Arkitektur er noe vi alle har et forhold til, også de minste. Nå skal de engasjere arkitektene på Norsk Form.[/h6] [highlight_dark]Tekst: Annicken Dedekam Råge[/highlight_dark] [highlight_light]Foto: Norsk Form[/highlight_light][/one_half]

[one_half_last]Over: Barn fra Cicignon skole i Fredrikstad jobber sammen med Griff Arkitektur og Øistein “tegneblyant” Kristiansen i forbindelse med utstillingen Building Blocks.

Hva som vil skje når barna tar saken i egne hender og vil engasjere arkitekter til å utforme sine drømmebygg, kan ingen ennå svare på. Utstillingen Building Blocks, som Norsk Form arrangerer fra lørdag 8. oktober og varer frem til søndag 27. november, har nettopp barna i sentrum, og satser på byggeprosjekter i full størrelse. Hva skjer når barn og unge gir ideene form sammen med arkitekter? spør Norsk Form.[/one_half_last]

Til venstre: Barn fra Møllergata skole i Oslo jobber sammen med Dagur Eggertsson i Rintala Eggertsson Architects i forbindelse med utstillingen Building Blocks. Elever fra Etterstad videregående skole og Fyrstikkalleen skole jobber sammen med arkitektkontoret Gasa.

Barn jobber med arkitektkontorer
Seks grupper med barn og ungdom mellom åtte og 17 år fra Bergen, Fredrikstad, Oslo og Trondheim. Barn og ungdom og arkitekter skal sammen lage prosjekter slik som de unge vil ha det. Forventningene er høye til resultatene, som spas å bli fantasifulle og fantastiske!

Barn blir aldri spurt
Prosjektet er igangsatt fordi barn er i den situasjon at de sjelden eller aldri blir spurt om hva de mener om hus og bygninger som omgir dem. Barn er ikke eiendomsutviklere og kan ikke på annen måte ha påvirkning på arkitektur eller ha betydning som naboer.

Sammen skal barn og arkitektkontorene lage skisser, og arkitektene leverer tegninger av bygninger som skal bygges på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo høsten 2011.