Design favoritt-sko på nett!

0
1246

En ny trend på internett er at du kan designe dine egne sko. Shoe Designer app, er utviklet av skobransjens store lærling og i sin tid fremadstormende designer, Sarah Mettler. Hun er utdannet ved Parsons School of Design, både i New York og Paris. Hun har jobbet som lærling for skobransjens grå eminense, franskmannen Roger Vivier, og som sies å ha funnet opp den moderne stilett-helen. Han hadde eminente kunder som Brigitte Bardot, Beatles og Dronning Elisabeth på kundelisten. Etter læretid hos Vivier ble Mettler hentet til Salvatore Ferragamo og hun har blant annet tegnet sko for Oscar de la Renta og Perry Ellis. Mettler har både en sjelden eksamen i skomønster fra den prestisjefylte skolen ARS Sutoria Institute i Milano og et øye til moderne ting. Formålet med appen hennes er å hjelpe andre til å skape et bedre design og å kommunisere omkring det endelige produktet.

 

Kjøp skodesignet ditt
Det å designe sine egne sko er utrolig spennende og tilfredsstillende, selv når man ikke er sko-designer, bare veldig, veldig opptatt av sko. Mange nettbutikker tilbyr nå løsninger på sine der du kan skape et helt eget design, du kan bestille ett eller flere par. Flere nettbutikker har de siste årene gjort det mulig å designe og kjøpe sine egne sko gjennom spennende designløsninger. Prisene ligger på alt fra 500 kroner for eget design hos Converse. Ved testing av løsningen var det litt vanskelig å tolke om utgangspunktet var 80 dollar eller om skoene kostet 80 dollar etter at designet var implementert. Kvalitetene man kan bestille skoene i er både stoff og skinn, høye og lave. Dessverre leverer de ennå ikke utenfor USA, men når løsningen først er implementert er det fortsatt håp for oss i verdens mest utenforliggende land. Nike har også en spennende løsning for å skape en helt egen look.

Mange designmuligheter
En annen mulighet for kvinner er Shoes of Prey, også en amerikansk løsning. Etter å ha lett side opp og ned for å finne ut om de sender utenfor landets grenser, viser det seg at de ganske enkelt tar et gebyr på 15 Euro, altså litt over hundre kroner for å sende world wide. Veldig morsom design-løsning og mulighetene til variert utseende på sko er mange, også på den London-baserte Upper Street. Høy eller lav hel, kilehel, stiletter eller platå, valget er ditt. Du kan velge mellom sandaler, ballerinasko, sko med snøring, høy eller lav hel, 50-talls look og mye mer. Her kan man også handle fra deres nettbutikk med costum design, slik at den som er usikker på om eget design er tingen, kan kjøpe tøffe sko der. Prisen man må betale for å få sitt helt eget skodesign er 235 Euro, om lag 1750 kroner ekslusiv frakt. The Shoe Design Studio er en annen mulighet for den som liker den litt ekslusive looken. Alle deres sko lages i Singapore, og de sender dermed til kunder i hele verden.

Tør jeg stole på eget design?
Tenk om designet du lager bare ser tøft ut på nettet? Muligheten for at fargene og kvalitetene du velger i øyeblikket er fint, er naturligvis tilstede. Ofte er det sånn at før vi venner oss til design, så velger vi overtydelige mønstre. En gyllen regel er å la prosessen jobbe for deg. Vi anbefaler å opprette en konto hos skodesigner-nettbutikken du velger. Der lagrer du designet ditt; går fra det, tar det frem igjen. Når du har gjentatt prosessen over noen dager, og gjerne endret designet noen ganger, tar du en beslutning. Ikke bestill det første du bestemmer deg for, ikke ha dårlig tid. Husk at du skal kose deg med å finne ditt personlige uttrykk. Prisene er overkommelige, man går ikke konkurs om man prøver. Blir du ikke fornøyd når du får resultatet hjem, anbefaler vi deg å selge design-skoene dine på Finn.no.