Ganske enkelt: farger!

0
491

Snart er livet tilbake, og hva karakteriserer livet mer enn naturens farger, alle samlet på en palett, enten i glass eller støpejern; gult stikker seg ut.– Det er fint, alt som ikke passer sammen, sier Finn Schjöll om det siste innen glassvaser som han har designet for Magnor Glassverk. Han sikter til de sterke fargene som leker seg på et grønnmalt bord, det kan ikke bli nok, ser det ut til.

– Vi må ikke glemme gul, minner han om.
Gult er kult, i alle fall nå, men den karakteristiske fargen er muligens noe vi behøver i mindre doser. Da er det naturligvis morsomt å kjenne på at den gule fargen påvirker galskapen i oss. Ja, den gode galskap, naturligvis. Den som får oss til å kjenne at vi lever. Vi trenger muligens både gult og litt ekstra krutt, vi nordmenn som lever under isen halve året. Finn Schjöll er blomsterhandler og er kjent fra Frokost-TV på NRK og God morgen, Norge på TV2.

Blomsterhandler, TV-kjendis og designer Finn Schjöll sier at ton-i-ton er ut.

Knalle farger bringer livet tilbake
– Vi skal ikke tenke ton-i-ton når det gjelder farger lenger nå, befaler Schjöll den dagen han lanserer Boblen Candy, en lykkevase man blir glad for om omgi seg med. Selv er han kledd i en knall rød blazer og undrer seg over om bukser bare kalles bukser eller “chinos” om dagen. Vi enes i humorens tegn om at «plagg med to ben» også kan beskrive det hele ganske greit når Plnty nevner at unge menn er blitt flinke til å kle seg i fargerike benklær. Schjöll tenker seg at minimalistene lett kan falle for designet hans i år.

Sterke glade farger eller bare gjennomsiktig? Det er du som velger til våren.[/caption]

Danskene liker best rødt
– Nordmenn liker lilla, danskene elsker rødt, avslører kommunikasjonssjef i Le Creuset, Dorthe Højrup Nielsen. Hun synes det er fascinerende hvordan de skandinaviske folkeslagene velger sine vidt forskjellige farger. For Norges del tror hun hyttene våre har en hel del å si for hvordan vi innreder, og at vi er ledende i Skandinavia når det gjelder koselig stil.
– Denne, sier hun og vender seg mot en røk-grå versjon av de populære franske jerngrytene kommer til å bli veldig populær i Norge, sammen med den off white serien vi har. Hun peker på lyseblå jerngryter som visst også har funnet veien inn i norske hjem og hytter, for ikke å snakke om det siste skuddet på Le Creuset-kolleksjonen: gult.

Gul er den nyeste fargen i kolleksjonen til keramikk- og jernvareprodusenter Le Creuset.

Gult er kult
De gule keramikk-formene og grytene i jern har en helt egen aura. Mest fordi det er den nyeste fargen, men også fordi fargene som Le Creuset blander virkelig er vakre og spenstige, sarte og sterke på samme tid. Graderingen av dekoren gjør også sitt til å bringe en ekstra dimensjon til produktene. Mon tro om det norske markedet adopterer den siste tilkomne. Men ett er hvertfall sikkert; den sorte gryte er også en storselger.

Konklusjonen på vårens inspirasjon er at man kan velge å la seg forføre av de klare, sterke fargene eller ikke. Godt å vite, ikke sant?

Velg gjerne enkelte interiørprodukter i farger du ellers ikke ville vagt, råder designer Finn Schöll.